3. Zeven regels, niet meer

zeven regels afbeelding

Wie wil presteren heeft regels nodig. Hoeveel regels? Niet te veel. Zeven stuks. Genoeg is genoeg. Een regelsysteem moet slank, effectief, redelijk en overzichtelijk te zijn.

Redelijk

Een goed regelsysteem is redelijk. Een redelijk mens moet er meer kunnen instemmen.

Onredelijkheid roept weerstand op. En weerstand heeft een ongunstige invloed op de prestaties; waar het uiteindelijk om draait. De meeste mensen zijn redelijk. Redelijke mensen vinden het moeilijk regels te verdragen die onredelijk zijn.

Een verstandige regelmaker neemt redelijkheid als logisch vertrekpunt.

Overzichtelijk

Ook overzichtelijkheid is belangrijk. Daar is wel eens wat over te doen. Vaak wordt er te veel geregeld. Of zelfs veel te veel. De regelmaker wordt geacht zich enigszins in te houden.

Zeven regels: daarin kun je veel vastleggen.

zeven regels afbeelding

Stel je eens een regelmaker voor die zich totaal niet inhoudt. Die 105 huisregels opstelt. Gewoon, omdat hij zo lekker bezig is. Iedere medewerker die met die regels moet werken beseft: dit is geen slank regelsysteem, dit is corpulent regelsysteem. En dat drukt op mensen. Belemmert mensen in hun vrijheid.

Ten eerste is het opstellen van een corpulent regelsysteem veel werk. Ten tweede wordt het moment waarop iedereen alle 15 x 7 = 105 huisregels kent, aanvaart en toepast, richting verre toekomst geschoven. Wat te denkenden een invaller of tijdelijke kracht, die zich de regels moet eigen maken? Hou daar als regelmaker dus rekening mee.

Zeven regels, niet meer.

Managementteam 2017

Het managementteam van een gastouderbureau stelde, behalve voor gastouders, ook voor zichzelf 7 regels vast.

Het managementteam:

  1. zorgt voor structuur
  2. zorgt voor stabiliteit
  3. handelt oplossingsgericht
  4. investeert in ontwikkeling gastouders
  5. richt zich op kwaliteit
  6. legt de lat hoog
  7. is op de hoogte van overheidsregels en -richtlijnen
Waarom niet 17 regels?

Waarom niet 17 regels? Omdat – ik praat hier mensen na die er voor doorgeleerd hebben – onze hersenen een lijst met 7 regels beter verwerken dan een lijst met 17 of 105 regels. Wil je als teamleider dat al je geboden begrepen, onthouden, gedragen en uitgevoerd worden. Bij zeven regels is dat goed te doen. Binnen de beperking van het getal 7, blijken regelmakers zich in de praktijk uitstekend te redden.

Geen enkele regel, kan dat ook?

Ja, dat kan.

Je laat alles over aan de grillen van mensen, sterk en zwak. De afwezigheid van regels maakt bijvoorbeeld een dynamische handel mogelijk in wapens, identiteitsbewijzen, vrouwen, vluchtelingen, harddrugs, valse diploma’s, chemisch afval, kinderen.

Ruimte. En nooit iets op papier. Stel je voor. Geen instanties die je controleren. Geen rechter die je ter verantwoording roept. De winnaars willen het graag zo houden. De verliezers denken er anders over.

Vanwege mijn werk ben ik meerdere malen in een ontregeld land geweest, een failed state. Het weer is aangenaam, de vrouwen zijn mooi, op terrassen wordt gelachen, twee gewapende dertigers bewaken een parfumerie, twee andere bewaken de lokale Mediamarkt.

Om de hoek schijn je uitstekend te kunnen eten.

What’s next?

Selecteer met aandacht twee of drie regels van je werk/opleiding. Probeer ze compacter te noteren. Of redelijker, als dat nodig is. Succes.

Meer regelkennis? Blijf dit blog volgen.

Beeld: Helga Kos

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *