2. Regels: oorsprong en negatieve bijwerkingen

regels, oorsprong en bijwerkingen

De regels-van-het-huis zijn bedoeld voor nieuwkomers. Die willen meedoen, erbij horen, integreren.

Teamleiders hebben met nieuwkomers te maken. Ze worden verwelkomd en krijgen te horen wat van hen wordt verwacht. Een nieuwkomer wil dat vanzelfsprekend weten. Want hij of zij wil meedoen, presteren, zich waarmaken, vermijdbare fouten voorkomen, gewaardeerd worden, punten scoren, geld verdienen.

Dus zegt de teamleider, kort de aankomst van een nieuwkomer: – Welkom. Fijn dat je er bent. Hier zijn onze spelregels. Als je je hier aan houdt ben je een goeie. Dus: hou je er aan.

Keep left, look right

In Groot Brittanië verwelkomen nieuwkomers met duidelijke aanwijzingen. Keep left. Look right. Borden waar dat op staat zijn niet voor de Britten zelf bedoeld. Die weten het wel. De borden staan er voor ons. Nieuwkomers. Ze hebben graag dat we veilig oversteken. Liever dan dat we tegen een bus lopen, omdat we niet begrijpen hoe het bij hun in het verkeer toegaat.

Regels dienen in de eerste plaats de integratie van nieuwkomers.

Positieve bijwerking

De meeste mensen willen goed functioneren. De meeste ouders van jeugdspelers bij deze hockeyclub ook. Door de club wordt via de website aan ouders bekend gemaakt waarop wordt gerekend. De boodschap: als je dit doet, zien we je graag komen en blijven.

Ouders van jeugdspelers bij Hockeyclub A:

  1. Blijven achter de hekken
  2. Bemoeien zich niet met coaching en tactiek
  3. Leveren geen commentaar op wedstrijdleiding
  4. Geven geen aanwijzingen aan spelers op het veld
  5. Uiten zich richting spelers uitsluitend aanmoedigend
  6. Draaien tussen 08.00 en 20.00 uur bardiensten volgens rooster
  7. Vervoeren kinderen conform politievoorschriften

 

oorsprong en bijwerkingen

Het is dankzij deze regels dat iemand die in gebreke blijft binnen deze club met een simpele verwijzing naar de regels kan worden aangesproken worden. Kalm, zonder diegene gezichtsverlies te laten lijden:

– Het is half elf, je staat op het rooster voor de bardienst, ik ook, loop je mee?

Regelen is handig. Wie niets regelt binnen de club, schept ruimte voor willekeur, vriendjespolitiek en machtspelletjes.

De beste regels maak je zelf

Iedere teamleider is anders, ieder team is anders, iedere werkomgeving is anders. Daarvoor de juiste regels opstellen is maatwerk. Tot verbazing van de meeste leidinggevenden is het mogelijk binnen 7 minuten 7 regels op te stellen. Maatwerk, in een verrassend hoog tempo.

Daarna kun je ze even laten rijpen, misschien nog een kleinigheid veranderen. Soms wordt er zelfs een bladwijzer van gemaakt. Als geheugensteun, voor in ieders agenda.boeken legger met regels

Regels hebben bijwerkingen

Wie niets regelt is niet goed bezig. Wie ondoordacht met regels strooit ook.

Een voorbeeld van jaren geleden. Mijn oudste dochter was destijds twee jaar oud. We fietsten, zij achterop, en stopten om even te lopen, te spelen, iets te drinken. Op het terras waar we gingen zitten kreeg ze een ballon, want er was feest. Met de ballon in haar handen – er zit geen touwtje aan – fietsen we naar huis.

Opeens: – Oh-ooh … Wat oh-ooh? De ballon is gevallen, zegt ze. Waar wij wonen, in Friesland, vallen ballonnen niet; die waaien weg. Ik er achteraan. Hier, alsjeblieft, goed vasthouden. Dit herhaalt zich. Oh-ooh … Ik erachter aan. Hier, goed vasthouden, we moeten nog negen kilometer fietsen, let op, ik stop niet nog een keer. We komen thuis, met ballon en allebei tevreden. Daarna lekker eten, snel in bad, het is zondag, zo meteen ga ik sport kijken. Hier is je pyjama. En dan valt me iets op: Zeg, waar is dat zilveren armbandje dat je van oma hebt gekregen?

– Ooh, die is op de straat gevallen. En jij wou niet meer stoppen. Ik heb niks gezegd.

Tja. In deze anekdote erkent mijn dochter me als leidinggevende. Niets mis mee. Ze ziet ook mijn ondoordachte opmerking als een regel.

Met als bijwerking dat ergens onderweg een kettinkje ligt. Ik was er graag voor gestopt.

What’s next?

Noteer voor jezelf een regel op je werk/opleiding waaraan je twijfelt? Zet daarover je gedachten op papier. Zoals in een dagboek. Voor jezelf.

Meer regelkennis? Blijf dit blog volgen.

Beeld: Helga Kos

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *