3. Zeven regels, niet meer

Wie wil presteren heeft regels nodig. Hoeveel regels? Niet te veel. Zeven stuks. Genoeg is genoeg. Om effectief te zijn moet het regelsysteem altijd redelijk en overzichtelijk zijn.

Redelijk

Onredelijkheid roept weerstand op. En weerstand heeft een ongunstige invloed op de prestaties; waar het uiteindelijk om draait, in iedere organisatie. De meeste mensen zijn redelijk. Redelijke mensen vinden het moeilijk regels te verdragen die onredelijk zijn.

Een verstandige regelmaker neemt redelijkheid als logisch vertrekpunt.

Overzichtelijk

Ook overzichtelijkheid is belangrijk. Daar is wel eens wat over te doen: er is vaak veel te veel geregeld, vindt men. Of zelfs veel te veel. De regelmaker wordt gevraagd zich wat in te houden. Ook in dit blog.

Zeven regels: daarin kun je veel vastleggen.

zeven regels afbeelding

Stel je een regelmaker voor die zich totaal niet inhoudt. Die 105 huisregels opstelt. Omdat hij zo lekker bezig is. Iedere medewerker ziet: dit is geen slank regelsysteem, dit is corpulent. En dat drukt op mensen.

Een corpulent regelsysteem maken is in de eerste plaats veel werk. In de tweede plaats wordt het moment waarop iedereen alle 105 = 15 x 7 huisregels kent, aanvaart en toepast, richting verre toekomst geschoven.

Geen regels, kan dat ook?

Ja, dat kan.

Je laat alles over aan de grillen van mensen, sterk en zwak. De afwezigheid van regels maakt bijvoorbeeld een dynamische handel mogelijk in wapens, identiteitsbewijzen, vrouwen, vluchtelingen, harddrugs, valse diploma’s, chemisch afval, kinderen.

Ruimte. En nooit iets op papier. Stel je voor. Geen instanties die je controleren. De winnaars willen het graag zo houden. Verliezers denken er anders over.

Vanwege mijn werk ben ik in een failed state geweest, een ontregeld land. Het weer is aangenaam, de vrouwen zijn mooi, op terrassen wordt gelachen. Twee kaal geschoren, gewapende dertigers bewaken een parfumerie. Twee andere bewaken de lokale Dixons. Om de hoek schijn je uitstekend te kunnen eten.

Waarom niet zeventien regels?

Omdat onze hersenen een lijst met zeven regels beter verwerken. Beter dan 17 of 105. Alle geboden die komen van de teamleider  moeten geleerd, begrepen, onthouden, uitgevoerd worden. Bij zeven regels is te goed te doen. De praktijk laat zien dat, binnen de beperking van het getal zeven, regelmakers zich uitstekend redden.

What’s next?

Selecteer met aandacht twee of drie regels van je werk/opleiding. Probeer ze compacter te noteren. Of redelijker, als dat nodig is. Succes.

Meer regelkennis? Blijf dit blog volgen.

Beeld: Helga Kos

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *