16. Regels, discipline en werken aan je team

Het goed kunnen functioneren van een team is gebaseerd op een aantal ideeën. Kameraadschap (blog 13) is daarin belangrijk. Discipline is een ander doorslaggevend begrip.

Discipline = de onmiddellijke bereidheid een opdracht uit te voeren; uit respect voor leiderschap en kameraadschap; als uitdrukking van inzetbaarheid en vakmanschap; ook als niemand erop toeziet.

In het begrip discipline breng ik drie aspecten samen:

  1. hiërarchie
  2. prestatiedruk
  3. regels van het huis

De regels en logische aandachtspunten – slank regelsysteem, goed handhaven, let op valkuilen, pak lastige types aan – die ik in dit blog naar voren breng, passen in een ruimere context.

Regels worden namelijk pas effectief als ze verbonden zijn met discipline (zoals spieren verbonden moeten zijn met een skelet). Buiten de disciplinaire context heeft een regel geen zin.

1. Hiërarchie

Teamleden hebben een teamleider nodig die regels opstelt, handhaaft en de werking ervan controleert. De teamleider staat boven de teamleden. Als het nodig is, laat hij dat merken. Ook boven de teamleider staat vaak iemand. Die zich soms laat gelden. Enzovoort.

Hiërarchie voedt het besef dat er een ‘upstairs’ en een ‘downstairs’ is: een verticale spanning. Leidinggevenden brengen die spanning aan.

Die verticale spanning moet iets op gang brengen.

2. Prestatiedruk

Kameraadschap is weliswaar belangrijk om te kunnen presteren, maar als de teamleider niet oplet, gaat er meer tijd en aandacht naar teamspirit, dan naar proces en resultaat. En dat is een zakelijke on-balans.

Prestatiedruk zorgt op de werkvloer voor het besef: we moeten aanpakken, doorwerken, de klus moet af, puntgaaf, op tijd.

foto verticale spannino

De prestatiedruk binnen een team rechtvaardig verdelen is ‘upstairs’ en ‘downstairs’ een aandachtspunt.

3. Regels van het huis

De meeste organisaties zijn complexer dan de afgebeelde constructie. De afbeelding maakt niettemin duidelijk wat er gebeuren kan, als iemand in een organisatie besluit de touwtjes – regels, handhaving, richtlijnen, waarden – los te laten.

Dan verliest de constructie/organisatie aan vorm, kracht en kwaliteit.

Tensegriteit

De afgebeelde houtje-touwtje-constructie is een zogenaamde tensegriteit. Het is een bouwprincipe. Je vindt het in de natuur, architectuur en beeldende kunst. Alles heeft een functie, kent zijn plaats, alle verbindingen zijn essentieel, de druk wordt gelijkmatig verdeeld.

Tensegriteit = een eenheid (integriteit) die door spanning tot stand komt. Als metafoor is het begrip bruikbaar om over teamprestaties te denken Hoe ver ben ik in de opbouw van mijn team?

Waaraan moet ik als teamleider aandacht besteden?

Kenmerken van een ideaal team?

Een team waar mensen prettig werken is:

  • Hiërarchisch  van opzet
  • In staat zichzelf te organiseren
  • Weet prestatiedruk efficiënt te verdelen
  • Gebruikt niet meer energie dan strikt noodzakelijk
What’s next?

Surf op internet met de zoekterm tensegrity. Er is veel over te vinden. Bijvoorbeeld een korte film van Tom Myers.

Meer regelkennis? Blijf dit blog volgen.

Beeld: Marcelo Pars

 

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *